BeammWave gör världens första Over-The-Air demonstration av distribuerad digital beamforming

Det svenska företaget BeammWave har ytterligare etablerat sitt 'thought leadership' inom digital beamforming genom att göra världens första demonstration av distribuerad digital beamforming.

Demonstrationen visades för kunder redan under sensommaren och har sedan dess konsoliderats och integrerats i BeammWaves avancerade utvecklingsplattform (ADP1). BeammWave menar att detta är ett bevis på BeammWaves koncept, samt bevisar att det finns en fungerande lösning för de tekniska problemen och utmaningarna för mmWave i 5G.

”Vi definierade detta koncept redan 2013 och identifierade då vilka designkriterier som behövde uppfyllas för att digital beamforming skulle vara användbart i smartphones med stora volymer. Vi har sedan dess bevisat först genom simuleringar, sedan på komponentnivå och nu har vi visat det i Over-The-Air uppställning med 5G-modulerad data”, säger Per-Olof Brandt, medgrundare och CTO på BeammWave.

”Det här är en ’game changer’ inte bara för 5G, utan det kommer också att ha en inverkan på hur högre frekvensspektrum kan användas i framtida generationer som 6G och hur det kan påskynda de nya innovationerna och applikationer som alla har väntat på”, säger Stefan Svedberg, vd på BeammWave.

Passa på att anmäla dig till BeammWaves nyhetsbrev på:
BeammWave Newsletter

Följ oss på LinkedIn